Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komáři se ženili

11. 10. 2015
Toto je nejlepší na komáry
 
 
Koupit si normální 200 ml skleničku alpy, do toho nastrkat 30 kousků hřebíčků, co má doma každý na dělání svařáku, nechat to tam vyluhovat a po 24 hodinách se s tím namazat, hřebíček nevyndávat, ale nechat tam, alpa maličko zhnědne.
Cena 30 Kč za prostředek, který funguje naprosto nečekaně, zkusila jsem to sama a už po 4 hodinách vyluhování komáři odlétali hledat jinou oběť.

 

 

Na komáry platí elektřina


Pištící komár v ložnici dokáže vyvolat nevídanou reakci počínaje hysterickým záchvatem až po bezesnou noc. Ochránit domácnost pomáhají nejrůznější přípravky ve formě spirál, tyčinek, polštářků nebo repelentů do zásuvky. Tyto odpuzovače pracují spolehlivě na bázi chemických sloučenin, které se zasunutím do zásuvky ohřejí a na hmyz působí jako respirační jed. Pro člověka se do strojků používají naprosto nezávadné, rychle a ekologicky odbouratelné látky, ale je dobré vědět, že u alergiků mohou vyvolat zdravotní potíže. Do elektrických odpuzovačů se používají kapalné náplně nebo tablety. Dobu účinnosti mají přibližně stejnou – při zapnutí pouze na noc vydrží naplň zhruba tři měsíce, což stačí na celou letní sezónu.

 

 

 

Větvičky ořešáku, lístky máty či bazalky zavěšené v oknech odpuzují komáry.

 

Květy karafiátů vložte do termosky a zalijete horkou vodou. Nechte luhovat celý den, pak zceďte a vlijte do rozprašovače.