Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konopná čokoláda

10. 1. 2012

konopi1.jpg 

Rozpustit 250 g ztuženého tuku na pánvi a 20 minut v něm smažit rozdrcené palice nebo listy a palice (4:1) samičích rostlin konopí (25 g). Pak tuk přecedit přes plátno, listy vymačkat lžící, aby se v nich zachytilo co nejméně tuku. Palice a listy se ještě mohou 1,5 hodiny povařit v mléce a získáte tak konopné mléko bhang. Scezený tuk nalít do menšího kastrolku a ve vodní lázni (větší kastrol s vařící vodou nebo hrnec na svařování mléka) do něj nalámat čokoládu (4 tabulky à 100 g) a přidat 50 g práškového kakaa a půl lžičky skořice. Vše dobře prohřívat za častého míchání, až je směs horká.
Může se pak nalít na plochý talíř a nechat ztuhnout, nebo rozlít do formiček (třeba na kostky na led nebo na vánoční cukroví) a po ztuhnutí máte skvělé čokoládové bonbóny s terapeutickým účinkem.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář