Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní očista

 

 

Jarní očista

 

 


 

Jídlo proti dysbakterióze

300 g topinambur pokrájet, 300 g mléka, topinambury povařit v mléce. Mléko slít. Na pánev dát 2 pl oleje a 1 pl mouky. Do této jíšky nalijeme odstavené mléko, které jsme slili z topinambur a uděláme omáčku. Vaříme, až zahoustne. Tím zalijeme povařený topinambur. Pak přidáme zelené natě – kopr, petržel a jinou zeleň. Toto jíst ráno. Po dvou týdnech nastane zlepšení stavu střev.

Jarní očista

Ráno nalačno vypít dvě sklenice vody s citrónovou šťávou. Snídat ovesnou kaši na vodě, přidat tam sušené švestky.  Nebo je možno ráno jíst kaši z rýže s citrónovou šťávou nebo šťávou z pomeranče, přidat sušené švestky.

Očistný salát

Nastrouhat mrkev, kterou jsme povařili,  citron, jablko nastrouhané, nastrouhaný uvařený brambor.

Avicena popisuje asi 900 bylin, které pomáhají čistit organismus

Vyloučit kávu, pít jen čaj a bylinné čaje, jako vrbovku malokvětou, odvar šípků. Vrbovka dává příliv sil, posiluje imunitu. Má mírně projímavé účinky. Při nemoci pít jen vrbovku, protože tam je hodně vit. C. 1 pl do čajníku, zalijeme 1 sklenicí vařící vody. Zakrýt něčím teplým na 5 minut. Zlepšuje to metabolické procesy.

Odříznout proužek kůry z osiky. Klesá po tomto odvaru cukr v krvi, čistí to krev. Kůra z jasanu ve formě odvaru pomůže očistit průdušky. Borovicové pupeny, které už naběhly, ale ještě se nerozvinuly, mají ve formě odvaru vlastnosti močopudné, hojí rány a celkově posilují organismus. 1 pl borovicových pupenů, 2 sklenice vařící vody, vaříme 5 – 7 minut., necháme odstát 40 minut, přecedíme a pijeme po doušcích během dne.

Je třeba být dobrosrdečný a dobrý. Nestačí jen pít odvary! Je třeba být dobrý!

Očista obličeje i těla

Očista obličeje - ovesné vločky pomixovat, do toho přidat mléko a rozmíchat na hustou kaši, tím pomasírovat obličej, pak to smýt teplou vodou a nanést hydratační krém.

Na tělo - půl sklenice olivového oleje, do toho nějaké aromatické oleje, 2 – 3 pl hrubé soli. Zamícháme, naneseme na tělo, masírujeme tělo, dokud se částečky soli zcela nerozpustí. To trvá asi 5 – 10 minut.

Komentář lékařky kosmetičky

Ovesná mouka z vloček štěpí tuky a dobře čistí. Olej se solí se profesně využívá v lázeňských procedurách na tělo i při manikúře a pedikúře. Dobré je přidávat do olivového oleje pomerančový olej. Mentolový olej zlepšuje mikrocirkulaci, takže by se též hodil jako přídavek. Když člověk o sebe pečuje a dobře vypadá, zlepšuje mu to náladu a tím se aktivizují metabolické procesy.

Při mastné a kombinované pleti je třeba čistit kůži dvakrát týdně. Suchou pleť je vhodné čistit jednou týdně.

Maska anglických kosmetiček

Ovesné vločky spařit vařící vodou, lehneme do vany, tuto kaši naneseme na 5 minut na obličej, tuto směs nesmyjeme, vezmeme zelené jablko, přidáme trošku medu do postrouhaného jablka (kontraindikace na jablko jsou červené žilky v obličeji), opět držíme 5 minut, pak na to dáme kefír na 5 minut. Potom teprve tento „koláč“ smyjeme. Tím jsme provedli fermentační a kyselý peeling. Pro mastnou kombinovanou pokožku  potom použijeme gázu, kterou namočíme do minerálky a na 5 minut obložíme obličej. Tím odstraníme přebytečnou kyselost pokožky a působíme zásaditou látkou.

Očista organismu je pouze normalizace funkcí organismu. Potom je třeba dodržovat zdravý životní styl.

Očista organismu po hemoragické horečce s následnou polyartritidou

Hemoragická horečka je akutní virové infekční onemocnění, které se projevuje poškozením cév a všech orgánů a jejím příznakem je těžká intoxikace. Jde o přírodní ohniskovou infekci, kterou roznášejí komáři a klíšťata. Přenašečem jsou také hlodavci. Je dobré používat repelenty. Klíšťata jsou také nebezpečná tím, že přenášejí klíšťovou encefalitidu. Je třeba se do lesa řádně obléknout do přiléhavého oděvu a mít na hlavě čepici. Oblečení by mělo být světlé, abychom klíště snadno uviděli. Po návratu domů se pečlivě prohlédnout.

Následkem je polyartritida. Nutno čistit organismus od usazenin, které jsou následkem onemocnění. Organismus se výborně čistí šťávami, které obsahují fermenty, jež vyvádějí z těla tyto usazeniny. Nejlépe působí šťáva z mrkve v kombinaci se šťávou z celeru. 2 díly šťávy z mrkve a 1 díl šťávy z řapílatého celeru. Také je dobré kombinovat šťávu z jablek, červené řepy a celeru. Čistí krev a játra. Při bolestech kloubů je dobré sbírat plevele jako pampeliška, bršlice kozí noha (Aegopodium). Pomeleme je na masovém mlýnku a touto kaší obkládat bolestivé klouby. Nahoru celofánem na to obvaz a spát s tím. Dále dělat odlehčovací dny nebo pravidelně hladovět.

Denně svazeček petrželové nati zbavuje člověka nachlazení, hypertenze, dýchavičnosti atd. To objevili australští vědci.

Užitečnost naklíčených zrn

Odstraňují otoky, odvádějí cholesterol, čistí organismus, čistí krev, odvádějí odpady – to vše umí různé druhy naklíčených semen rostlin. Klíčí se tak, že se zrno zalije teplou vodu a nechá se po dobu několika hodin nabobtnat. Potom několikrát denně zalít vodu a tu opět scedit, aby zrna měla dostatek kyslíku. Nejlépe je použít plastovou láhev, uříznout úzký vršek, udělat do dna otvory. Zrní zalijeme, necháme vodu protéci a postavíme láhev se zrním na podnos. To učiníme několikrát za den. Naklíčená zrna zelené sóji mungo obsahují bílkoviny, tuky, kalcium, vitamín B1, B2, vitamín C atd., také kálium, které zlepšuje funkci srdce a odvádí přebytečnou vodu z těla, tj. odstraňuje otoky. Naklíčená semena ředkvičky zlepšují funkci střev a trávicí funkce. Velikost klíčků působí na změnu chuti. Je vhodné používat klíčky od velikosti několika mm do 20 mm. Říká se o pšeničných klíčcích, že  by měly být jen 2 mm. Pokud jde o potřebu fermentů, ty poskytují klíčky větší délky. Naklíčená pískavice (Trigonella) – posiluje funkci ledvin a jater a vnitřních orgánů celkem.

Salát pro zdraví

Po 1 pl  naklíčené pískavice, munga, slunečnice, jetele červeného, ředkvičky. Smícháme, přidáme zelené natě, trochu oleje, citrónové šťávy, klikvy apod.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář