Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recept pro očistu jater a ledvin

 

Recept pro současnou očistu jater a ledvin

Sušené šípky umeleme na kávomlýnku tak, abychom měli 5 vrchovatých umletých pl šípků. Na noc je zalijeme 3 sklenicemi vařící vody. Ráno procedíme. Den předtím, nejlépe v pátek, dáme jeden balíček projímadla magnézia na sklenici vody a vypijeme ráno půl sklenice projímadla a večer také půl sklenice. V sobotu začněte pít šípkový čaj. Do sklenice tohoto čaje přidejte 2 zarovnané pl sorbitu, což je rostlinná látka, kterou používají diabetici. Půl hodiny držíme teplý termofor na játrech a ležíme. Za hodinu vypijeme ještě jednu sklenici nápoje a opět ležíme s termoforem půl hodiny. Za hodinu opět vypijeme sklenici nápoje a opět půl hodiny ležíme s termoforem. Dojde k vynikající očistě jater a ledvin. Nedivte se, když z Vás bude odcházet v noci a ráno taková nečistota, jakou jste nikdy neviděli. Prof. Něumyvakin doporučuje tuto očistu dělat jednou za měsíc.

Meloun čistí

Již Avicenna doporučoval svým pacientům jako očistný prostředek melounovou dietu. Zasloužilá umělkyně, herečka Olga Mašnaja vypráví, že meloun byl oblíbenou potravinou egyptské vládkyně Kleopatry.  Paní Mašina drží týden melounovou dietu. 1. den jí pouze meloun, 2. den je tvarohový, na noc se pije kefír, potom celý den jíme meloun, další den jíme pouze zeleninu nebo ovoce, pak opět meloun, pak se jí ryby a na noc kefír. Vychází 4 dny s melounem a 4 dny s lehkým dietním jídlem.

Královský melounový salát

Meloun rozkrojíme na poloviny, jednu vydlabeme a do takto vzniklé mísy zmrzlinovým dávkovačem vykrajujeme kuličky z druhé poloviny melounu. Ty střídáme s pokrájeným pomerančem, případně přidáváme další bobulovité ovoce, jako např. rybíz apod.

Dýně jako očistný prostředek

Specialistka na přirozené ozdravění organismu Margarita Rempel uvádí o dýni, že čistí ledviny. Paní Rempel kdysi dostala radu od venkovské babičky, aby ráno místo snídaně a večer místo večeře jedla dýni. Během dne měla jíst, co uzná za vhodné, jen měla vynechat živočišné bílkoviny. To měla dělat jeden až dva týdny. Po této kúře paní Rempel zmizely otoky a váčky pod očima a přestal se tvořit v ledvinách písek.

Kvas z červené řepy

Je to výborné projímadlo a očistný prostředek. Tento kvas připomíná chuťově višňovou šťávu.  Do třílitrové láhve dáme čerstvou očištěnou a nahrubo pokrájenou červenou řepu. Přidáme několik kusů černého chleba, půl sklenice pískového cukru, 1 čl soli. Zalijeme ochlazenou převařenou vodou, zakryjeme gázou a necháme stát tři dny. Vykvasí to, procedíme a dáme kvas do ledničky.

Pokud se čistíme dýněmi, musíme zároveň jíst meruňky, protože při očistě odchází močí draslík. Meruňkami je opět doplňujeme.



 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář