Jdi na obsah Jdi na menu
 


Detoxikace vašeho těla - na 1 den


 Na náš organismus každý den působí nepřeberné množství negativních vlivů, bakterií a virů. Špatné stravovací návyky, stres, nadměrná konzumace léků, drog, alkoholu, kouření, infekce, toxická zátěž ve stravě, vzduchu a životním prostředí zanášejí tělo toxiny, jedovatými látkami. Tělo pak nemůže správně pracovat. Toxiny jsou považovány za příčinu všech civilizačních chorob. Dopřejte vašemu tělu den volna. Zahajte detoxikaci!
 
Kdy detoxikaci můj organismus potřebuje?
Takzvanou očistnou kúru bychom měli praktikovat hlavně po zimě, kdy se tělo zanáší toxiny a potřebuje se pročistit, pokud ale na sobě pozorujete následující příznaky zanesení organismu,neváhejte ani minutu.

•Únava
•Zácpa
•Potíže s vlasy, nehty a kůží
•Bolesti
•Zahlenění
•Nadměrné pocení
•Zhoršení stavu pleti

Voda, voda a zase voda
Pijte, to je základní pravidlo. Minimálně tři litry za tento den, vyhněte se kávě a ovocným šťávám a čajům. Jediný dovolený čaj je zelený, který obsahuje antioxidanty,ale pozor detoxikace není půst! Začněte ráno jednou sklenicí horké vody s citronem. Po celý den se pak snažte jíst každé dvě hodiny v menších porcích a dodržovat pitný režim založený na neperlivé vodě a bylinných čajích z důvodu prevence dehydratace a faktoru ředění toxinů a jejich vylučování. Zakázány jsou samozřejmě smažené,tučné a sladké pochoutky. O alkoholu se snad nemusím ani zmiňovat. Při detoxikaci se nekonzumuje ani maso a luštěniny.Držte se jednoho druhu ovoce, třeba jablek a ty si dávkujte ve dvouhodinovém intervalu.

Kouření přísně zakázano!
Plíce jsou zprostředkovatelem výměny plynů. Při výdechu odstraňují z těla vodu, oxid uhličitý a další látky ze znečištěného ovzduší. Pomožte plicím tím, že se budete hodně pohybovat na čerstvém vzduchu. Nekuřte. Síť lymfatických cév filtruje tekutinu v tělesných tkáních, v lymfatických uzlinách se jedovaté látky střetávají s imunitními buňkami, které zabraňují vniknutí toxinů do krve.

Pohyb, nejlepší přítel
Rozhodně tím není myšleno, že se strhnete v tělocvičně pod taktovkou přísného trenéra. Vaše tělo nebude mít na takové křepčení dostatek energie. Stačí  když se budete procházet po parku, občas popoběhnete, prostě žádný stres.Pohyb a pobyt venku vám i usnadní dodržení denního režimu, nebudete mít takové chutě,jednoduše na chvilku zapomenete, že nějakou dietu držíte.

Lymfatická masáž snadno a rychle
 Cílem této techniky je zlepšit odtok lymfy a tím pádem zlepšit odvod toxických látek z těla. Lymfa totiž nemá svojí vlastní pumpu, proto ji rozpohybuje pouze pohyb nebo masáž. Lymfatická masáž je také vhodná pro ošetření unavených končetin a zlepšuje nejenom celulitidu, ale pokožku celého těla vůbec. Zvyšuje imunitu a detoxikaci organismu. Používá se k ošetření otokových stavů, při těžkých nohách, prevence proti nádorovým onemocněním a migrénám. Masér provádí masáž malým tlakem, většinou v tomto pořadí- nejprve reflexně na chodidle ošetří ledviny a lymfatické uzliny, pak vyprázdní uzliny pomalým krouživým pohybem, dále je na řadě vyprázdnění tříselných uzlin a následují velkoplošné hmaty, které jsou pomalé, kruhovité, jemné a směřující vždy do uzlin. Lymfatická masáž se nesmí provádět při akutních virových nebo bakteriálních onemocněních, otocích způsobených onemocněním srdce, jater, ledvin a při akutních žilních onemocněních. Tato masáž se provádí na celém těle nebo jen na vybraných částech (nohy, ruce, hlava a krk).

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář