Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zásahy, které vašemu tělu neprospívají

2. 2. 2012

Piercing
Umístění kovové ozdůbky na citlivá místa může být v budoucnu pro vaše tělo velkou překážkou a komplikací. Piercing na prsní bradavce může způsobit problémy při kojení, piercing na genitáliích zvyšuje riziko přenosu pohlavních chorob a piercing na jazyku poškozuje zubní sklovinu!
Nehledě na narušení akupresurních bodů, které mohou souviset se správnou funkcí vnitřních orgánů!

Odstranění chloupků laserem
Při odstranění chloupků za pomoci laseru jsou zničeny váčky chloupků. Po zásahu však mohou na pokožce zůstat malé jizvy, obzvláště nebyl-li zákrok proveden zcela správně. Nemusí také dojít k odstranění všeho porostu a efekt může být pouze krátkodobý.

Grillz aneb ozdobné kovové zuby
Kovové zuby, které jsou vyrobeny většinou ze stříbra, zlata nebo platiny, jsou módním výdobytkem hip-hoperské subkultury.  Kovové zuby bývají navíc ozdobeny například diamanty. Jejich nošení ale poškozuje dásně a urychluje tvorbu zubního kazu. Zlatou nebo stříbrnou ozdobu na zuby můžete koupit i u nás. Je však vyrobena z bižuterie, a tak delší nošení je ještě méně vhodné než u zubů ze zlata.

Permanentní make-up
Dá se považovat za docela bezpečný způsob úpravy zevnějšku. Pokud se pro zákrok rozhodnete, počítejte s tím, že jeho provedení trvá zhruba dvě hodiny. Vy pak odcházíte domů sice s novou barvou pleti, ale také s několika stroupky či hrbolky na pokožce. Permanentní make-up, na rozdíl od tetování, nemáte na celý život. Po dvou letech se začne barva postupně uvolňovat. A zhruba v horizontu tří až čtyř let se ho zbavíte úplně. Doba jeho trvání je závislá na tom, jak často se vám pokožka mění, jak hodně se potíte i na tom, kolik je vám let. Mladším ženám se totiž kůže obměňuje o něco rychleji, a tak je „nová krása" dříve pryč. Nebezpečí také představuje pro ty z vás, které jste alergické na určitá barviva. Pro pleť poškozenou, zjizvenou anebo s mnoha pupínky a častými vyrážkami, je zcela nevhodný. Mnohdy i zdraví škodlivý.

Liposukce
Operativní odstranění tuku trvá kolem čtyř hodin. Za tuto dobu se ho může odstranit pouze kolem 4,6 kg. Rekonvalescence je dlouhá a poměrně bolestivá. Více než 40 % takových operací způsobí během následujících šesti měsíců závažnější komplikace, jako například průjem nebo kýlu. Pokud jde ale o rizikové faktory plynoucí z obezity, ty zůstaly po liposukci stejné jako před ní, i když ženy vážily podstatně méně. Výsledek lékaře překvapil. Ukazuje se totiž, že liposukce neodstraňuje tukové buňky v játrech nebo ve svalech ani tuk, který obklopuje různé tělesné orgány. Neovlivňuje ani velikost zbylých tukových buněk, které jsou u obézních lidí značně velké a produkují větší množství škodlivých látek než tukové buňky malých rozměrů u jedinců s normální hmotností.

Bělení kůže
Některé přípravky na bělení kůže obsahují rtuť, která poškozuje nervový systém a ledviny či hydrochinon, který je v Evropě dokonce zakázaný. Navíc je karcinogenní a způsobuje na pokožce fleky. Nimbový olejový a listový extrakt byl po staletí používán k ošetření problémové pokožky. Nimbový bělicí krém pomáhá redukovat barvu, velikost a výskyt hyperpigmentačních skvrn.

Botox
Botulotoxin omezuje pohyb obličejových svalů, čímž zabrání vzniku vrásek a vyhladí obličej. Může však způsobit selhání dýchacích cest a následnou smrt. Podle newyorských expertů je zvláště nebezpečný botox, který umrtvuje mimické svaly. Když se totiž člověk nemůže usmívat fyzicky, není schopen to prožívat ani vnitřně a může začít trpět depresemi. Před botoxem nedávno varovali také vědci z Cornellovy univerzity v USA. Ti zase během testů prokázali, že botox vrásky neodstraňuje, ale naopak vyvolává další.

Prodloužení penisu
Vylepšení mužských genitálií pomocí chirurgického zásahu nese četná rizika. Může způsobit jeho zdeformování a ztrátu citlivosti. Na zdravém a dobře fungujícím pyji se tato operace nedoporučuje.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář