Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nevyhazujte skořápku vlaškého ořechu

15. 11. 2020

Skořápky vám pomohou s 

 

  • Cukrovkou

Očistnou kúru pro své tělo si připravíte přibližně ze tří až čtyř šálků ořechových skořápek. Jednoduše je dáte do hrnce a zalijete takovým množstvím vody, aby byly skořápky ponořené. Necháte přejít varem a poté odstavíte k vychladnutí. Čaj ze skořápek by se měl konzumovat 1x za šest týdnů.

  • Chřipkou

Nachlazení, kašel, rýma a zahlenění jsou na podzim běžnou záležitostí. A právě proto je dobré si v tomto období ponechat nějaké skořápky z vlašských ořechů, které dokážou v takovém případě rychle pomoci. Skořápky ze dvanácti ořechů omyjte a zalijte půl litrem horké vody. Nechte dvanáct hodin louhovat a poté sceďte. Čaj si vždy před pitím ohřejte a přidejte lžičku medu.

  • Šedinami a vypadáváním vlasů

Odvar ze skořápek z předchozího receptu se používá také k promývání vlasů. Dokáže vlasům vrátit sílu, zastaví vypadávání a postupně dokáže vrátit barvu šedivým vlasům. Můžete si také připravit z odvaru masku, kterou necháte na vlasech působit alespoň 20 minut. A pokud chcete vyloženě přírodní barvu na vlasy, můžete opět vyzkoušet sílu ořechových skořápek. Vyzkoušejte následující recept.

Ingredience

  • 40 g černých ořechových skořápek
  • 8 šálků destilované vody
  • 20 g sušené šalvěje
  • 20 g sušené kopřivy
  • 20 g sušeného rozmarýnu
  • 2 sáčky čaje
  • 1/4 šálku dětského šamponu

Jak na to

Do hrnce přidejte 8 šálků destilované vody a nechte ji vařit. Až voda dosáhne bodu varu, přidejte šalvěj, černé ořechové skořápky, rozmarýn a kopřivu. Také můžete přidat 2 sáčky čaje. Hrnec přiklopte pokličkou a nechte vařit, aby se všechny přísady důkladně spojily. Doporučená doba přípravy je 3 až 4 hodiny. Po uplynutí této doby hrnec odstavte a směs nechte vychladnout. Vlažnou směs přeceďte.

Takto připravenou barvu můžete nanést na suché vlasy, nechejte dvě hodiny působit a pak si vlasy umyjte šamponem. Pro déletrvající efekt je ale lepší připravenou barvu smíchat s dětským šamponem (¼ šálku barvy a ¼ šálku šamponu).

 

  • Zažloutlými zuby

Pokud máte možnost rozemlít skořápky z ořechů na prach, zkuste je přidat do pasty na zuby. Perfektně ze zubů odstraní povlak, díky čemuž budou zuby vypadat bělejší.

 

  • Problematickou pletí

Najemno nadrcené skořápky přidejte do mýdla, které používáte na očištění obličeje. Skořápky dokážou vyčistit ucpané póry, oživit a posílit pleť a odstranit make-up. Vždy si při aplikaci dávejte pozor, aby se vám nedostaly do očí.

 

Skořápky ořechů jsou plné jódu. 

Řada lidí trpí jeho nedostatkem, aniž by si uvědomovala, že to má vliv nejen na štítnou žlázu, ale i na jiné orgány, např. dělohu a prostatu.

Dva a půl šálku ořechových skořápek nasypte do hrnce a zalijte je dvěma šálky vody. Skořápky ve vodě vařte několik minut a potom nechte vodu v hrnci vychladnout. Když budete vodu ze skořápek pít před každým jídlem po dobu 1-4 měsíců, hodnota jódu by se měla vrátit k normálu.

U vaječníkových cyst a na problémy s prostatou se doporučuje vzít dvě polévkové lžíce skořápek od vlašských ořechů a nalít na ně jeden a půl šálku vody. Vaří se po dobu asi 20 minut na mírném ohni. Tento nápoj se užívá třikrát denně.