Vlašský ořech a propojenost s lidským mozkem
10. 1. 2012
Z vlašských ořechů se lisuje vysoce kvalitní olej, který je zdrojem nenasytných mastných kyselin.
Nachází se v nich železo, selen, zinek, vitamín E a skupina vitamínů řady B.
Ořechy svým tvarem tak trochu připomínají malý mozek s levou a pravou hemisférou, vyšší velký mozek a nižší malý mozek. Dokonce brázdy a záhyby jsou na ořechu jako na mozkové kúře. Pomáhají rozvíjet více než 3 tucty neurotransmiterů pro fungování mozku.
Mají rovněž protizánětlivé vlastnosti a podporují chuť k jídlu.
Moderní výzkumy potvrdily, že příznivě působí na srdečně - cévní choroby, regulují krevní tlak, snižují hladinu cholesterolu a působí proti ateroskleróze.
Jako doplňková potravina se podávají pacientům s artritidou či zánětlivými vyrážkami.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář